Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Hecht Cocis Zero elektromos robogó Piros
664.990 Ft

Hecht Cocis Zero elektromos robogó Piros

664.990 Ft
Szín
Szállítási díj: Nem szállítható.
Gyártó: Hecht
Elérhetőség: Raktáron
Hecht Cocis Zero elektromos robogó Piros
Cikkszám: 0041_1

Leírás és Paraméterek

Közúti használatra homologizált, elektromos moped.

Miért kell egy robogónak COC tanusítvánnyal rendelkeznie?

Alapvetően csak az elektromos kerékpárok és az utcai elektromos kerekesszékek közlekedhetnek jogszerűen, regisztráció nélkül az utakon. Az Európai Parlament és Tanács 168/2013/EU rendelete pontosan meghatározza, hogy mi minősül elektromos kerékpárnak. Három fő feltételnek kell teljesülnie:

A motor teljesítménye nem haladja meg a 250 W-ot.

A motor csak a pedálozást segíti.

A motor automatikusan leáll, amikor a sebesség eléri a 25 km/h-t.

Mindhárom feltételnek egyszerre kell teljesülnie, tehát attól, hogy pedálokat szerelünk egy motorkerékpárra, az még nem lesz e-bike. Ha a motor teljesítménye meghaladja a 250 W-ot, a jármű a motor segítségével pedálozás nélkül is mozog, vagy 25 km/h-nál nagyobb sebességre képes, a törvény szerint gépjárműnek minősül, és minden erre vonatkozó szabályozásnak meg kell felelnie. Szükséges tehát az érvényes forgalmi engedély, a rendszámtábla, a műszaki vizsgálat elvégzését igazoló okmányok és az érvényes kötelező felelősségbiztosítás. A járművezetőnek természetesen az adott kategóriára érvényesített vezetői engedéllyel kell rendelkeznie.

Sajnos olyan gépekkel is találkozhatunk a piacon, amelyek nem rendelkeznek közúti jóváhagyással, pedig nem felelnek meg az elektromos kerékpárok (vagy elektromos hajtású kerekesszékek, valamint idõsek által használt háromkerekű kocsik, „scooterek”) paramétereinek sem. Ezek a gépek azonban nem közlekedhetnek közúton. Bármit is mondjon Önnek a kereskedő a megtévesztés kedvéért, vagy éppen a törvények ismeretének hiányában, az üzemeltető (járművezető) mindig viseli a gép szabályellenes használatából fakadó következményeket.

Ha a jármű közúti ellenőrzéskor nem rendelkezik homologizációval, érvényes műszaki vizsgával és érvényes kötelező felelősségbiztosítással, a bírság akár több százezres nagyságrendű is lehet.

Lítium-akkumulátor

A modern lítium-akkumulátorok előnye a nagy energiasűrűség. A régebbi akkumulátortípusokhoz képest ezért kisebb tömeg és méret mellett nagy kapacitással rendelkeznek. Egy kisméretű és könnyű lítium-akkumulátor tehát ugyanolyan hosszú ideig képes táplálni egy motort, mint egy többszörösen nagyobb és nehezebb ólom akkumulátor.

max. terhelhetőség 180 kg
Akkumulátor 60V / 20Ah 
max. hatótáv 60 / 120 km
szénkefe nélküli motor 1500 W
max. sebesség 45 km/h 
max emelkedő 18 fok
töltési idő 8 h
súly akkumulátor nélkül 62 kg
tömlő nélküli kerék 18x9.50-8"

Kivehető akkumulátor, szénkefe nélküli motor,

fékek: tárcsa/dob, tömlő nélküli kerék18*9.50, max. 18° emelkedő, első és hátsó lengéscsillapító, kivehető akkumulátor, tárolóhely a tartalék akkumulátornak, bluetooth
COC tanúsítvány

A sebesség és az akkumulátor működése függ a tereptől és a sofőr súlyától. 

Az ár nem tartalmazza a 16.000 Ft-os  kötelező beüzemelési díjat.

Ha részletfizetéssel vásárolná meg a terméket, helyezze a kosárba, majd a fizetési módnál jelölje be Cetelem Online Áruhitelt.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.