Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Napraforgóhéj Brikett Pini-kay technológiával.
134.848 Ft

Napraforgóhéj Brikett Pini-kay technológiával.

134.848 Ft
Elérhetőség: Raktáron
  • Csak raklapos mennyiségben
  • Egy raklap 931Kg (144.8-FT/Kg. 1376-Ft/csomag)
Cikkszám: 14493

Leírás és Paraméterek

Brikettnek nevezzük a 40 mm vagy ennél nagyobb átmérőjű kör, négyszög, sokszög vagy egyéb profilú tömörítvényeket, melyeket mező- és erdőgazdasági melléktermékekből állítanak elő. Brikettet hidraulikus, dugattyús és csigás préseken gyártanak. Legjellemzőbb általános tulajdonságai: természetes alapanyagokból (faporok, faforgács, energianád, energiafű, mező- és erdőgazdasági melléktermékek) készül, idegen kötőanyagot nem tartalmaz, nedvességtartalma kicsi (10% körül), ezért könnyebben és jobb hatásfokkal ég, mint a hagyományos tűzifa. Fűtőértéke17 – 19 MJ/kg (a száraz tűzifáé 13 – 14 MJ/kg, a nedves tűzifáé 7-8 MJ/kg a gázé pedig 34 – 36 Mj/m3, tehát 2 kg AGRIKETT fűtőértéke 1 m3 gáz fűtőértékével ér fel), hamutartalma kicsi, hamuja környezetbarát, a kiskertek trágyázásához alkalmazható! Sűrűsége 1.000 – 1.400 kg / m3.

Használat:

Vegyes tüzelésű egyaknás kiskazán
A tűztér 1/3 – 1-es töltöttsége mellett érhetjük el a legjobb tüzelési hatásfokot. A brikettet felül kell meggyújtani, és kezdetben felső levegőadással kell a természetes huzatot növelni. A levegő elállításához a huzatszabályzót úgy kell beállítani, hogy az égési levegő mennyiségét a túl gyors égés elkerülése céljából csökkenteni kell, de teljesen elzárni soha nem szabad. A felső levegő-bevezetés akkor szüntethető meg, ha a brikett a tűztérben teljesen átizzott, a fagázok képződése befejeződött, a brikettmaradvány mint faszén ég. Egy töltés mintegy 3 – 5 óra alatt ég ki. Ismételt tűzrakás az előző töltet teljes kiégése után az előbb leírtak szerint történhet. Izzó brikettre újabb brikett berakása füstölést és a hatásfok romlását eredményezheti.

Cserépkályhában
A fához hasonló módon kell a brikettet használni, de a tűztérbe egyszerre a fánál megszokott mennyiség 1/3-át célszerű betölteni. Ellenkező esetben a cserépkályha felmelegedése túl gyors és a túlhevítés is előfordulhat.
A cserépkályha ajtaját illetve levegőcsappantyút csak a brikett teljes elszenesedése után lehet elzárni (de soha nem szabad teljesen), akkor, amikor a brikettből képződött faszén alig látható kékes lánggal izzik.

Ha részletfizetéssel vásárolná meg a terméket, helyezze a kosárba, majd a fizetési módnál jelölje be Cetelem Online Áruhitelt.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.