Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Hecht Cocis Max elektromos robogó Piros
839.990 Ft

Hecht Cocis Max elektromos robogó Piros

839.990 Ft
Szín
Szállítási díj: Nem szállítható.
Gyártó: Hecht
Elérhetőség: Raktáron
Hecht Cocis Max elektromos robogó Piros
Cikkszám: 0043_1

Leírás és Paraméterek

Közúti használatra homologizált, elektromos moped.

Miért kell egy robogónak homologizációval és rendszám táblával rendelkeznie?

Alapvetően csak az elektromos kerékpárok és az utcai elektromos kerekesszékek közlekedhetnek jogszerűen, regisztráció nélkül az utakon. Az Európai Parlament és Tanács 168/2013/EU rendelete pontosan meghatározza, hogy mi minősül elektromos kerékpárnak. Három fő feltételnek kell teljesülnie:

A motor teljesítménye nem haladja meg a 250 W-ot.

A motor csak a pedálozást segíti.

A motor automatikusan leáll, amikor a sebesség eléri a 25 km/h-t.

Mindhárom feltételnek egyszerre kell teljesülnie, tehát attól, hogy pedálokat szerelünk egy motorkerékpárra, az még nem lesz e-bike. Ha a motor teljesítménye meghaladja a 250 W-ot, a jármű a motor segítségével pedálozás nélkül is mozog, vagy 25 km/h-nál nagyobb sebességre képes, a törvény szerint gépjárműnek minősül, és minden erre vonatkozó szabályozásnak meg kell felelnie. Szükséges tehát az érvényes forgalmi engedély, a rendszámtábla, a műszaki vizsgálat elvégzését igazoló okmányok és az érvényes kötelező felelősségbiztosítás. A járművezetőnek természetesen az adott kategóriára érvényesített vezetői engedéllyel kell rendelkeznie.

Sajnos olyan gépekkel is találkozhatunk a piacon, amelyek nem rendelkeznek közúti jóváhagyással, pedig nem felelnek meg az elektromos kerékpárok (vagy elektromos hajtású kerekesszékek, valamint idõsek által használt háromkerekű kocsik, „scooterek”) paramétereinek sem. Ezek a gépek azonban nem közlekedhetnek közúton. Bármit is mondjon Önnek a kereskedő a megtévesztés kedvéért, vagy éppen a törvények ismeretének hiányában, az üzemeltető (járművezető) mindig viseli a gép szabályellenes használatából fakadó következményeket.

Ha a jármű közúti ellenőrzéskor nem rendelkezik homologizációval, érvényes műszaki vizsgával és érvényes kötelező felelősségbiztosítással, a bírság akár több százezres nagyságrendű is lehet.

Lítium-akkumulátor

A modern lítium-akkumulátorok előnye a nagy energiasűrűség. A régebbi akkumulátortípusokhoz képest ezért kisebb tömeg és méret mellett nagy kapacitással rendelkeznek. Egy kisméretű és könnyű lítium-akkumulátor tehát ugyanolyan hosszú ideig képes táplálni egy motort, mint egy többszörösen nagyobb és nehezebb ólom akkumulátor.

méretek 110x204x97 cm
max. terhelhetőség 200 kg
max. sebesség 45 km/h
akkumulátor/motor 2000W/60V/20Ah
max. hatótáv 1/2 aku. 50 / 100 km
töltési idő 8 h
max. emelkedő 18 fok
súly akkumulátor nélkül 62 kg
kerekek 225x40-10"

Első és hátsó lengéscsillapító, kivehető akkumulátor, tárolóhely a tartalék akkumulátornak, bluetooth,

COC tanúsítvány

A sebesség és az akkumulátor működése függ a tereptől és a sofőr súlyától. 

Az ár nem tartalmazza a 16.000 Ft-os  kötelező beüzemelési díjat.

Ha részletfizetéssel vásárolná meg a terméket, helyezze a kosárba, majd a fizetési módnál jelölje be Cetelem Online Áruhitelt.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.